Företagsinformation

MAF Pump Aktiebolag är ett familjeägt företag i pumpbranschen. Vi utvecklar och tillverkar vår egen excenterskruvpump som säljs under varumärket AHLEX. Dessutom är vi marknadsledande i Sverige på tillhandahållandet av reservdelar till flera olika märken av excenterskruvpumpar. Vår verksamhet är uppdelad i fem affärsområden: pumpar och pumpdelar, omrörningssystem, slamavvattning, biologisk luftning samt service och underhåll. Våra framgångar inom affärsområdet slamavvattning gör att vi nu behöver förstärka med en installations- och servicetekniker.

Produkter och tjänster

Våra kunniga medarbetare sätter kunden i centrum och vårt fokus ligger på att erbjuda högkvalitativa produkter för slam och andra trögflytande medier. Våra kunder är kommunala och industriella reningsverk, pappers- och massabruk, process- och livsmedelsindustrin, (total)entreprenörer samt andra pumptillverkare.

AHLEX-pumpen har vi själva utvecklat och den har tillverkats i vår verkstad sedan 1994. Vi är dock inte begränsade till AHLEX-märket utan säljer reservdelar till andra märken av excenterskruvpumpar.
Vi har ett mycket stort lager av reservdelar vilket gör att vi kan leverera på kort tid med mycket hög kvalitet. Utöver AHLEX-pumpen marknadsför och säljer vi en skärande pump från den amerikanska tillverkaren Vaughan. Tillsammans med denna pump säljer vi även jetomrörningssystem till bland annat rötkammare.

Ett stort och viktigt sortiment för oss är slamavvattning. MAF Pump är återförsäljare av en
slamavvattnare kallad Volute, tillverkad av det japanska bolaget Amcon. Antingen levererar vi utrustningen separat, som då installeras av kunden eller en (total)entreprenör, eller så står vi även för en komplett installationen hos kund. Volute-utrustningen levereras komplett med all lämplig kringutrustning såsom till exempel pumpar, transportskruvar, styrsystem och flödesmätare.
Utöver detta erbjuder vi service och underhåll för alla produkter i vårt sortiment. Den här delen av vår verksamhet växer kontinuerligt och det är dags att ta nästa steg för att ytterligare öka både marknadsnärvaro och omsättning inom detta affärsområde.

Arbetsbeskrivning

Som installations- och servicetekniker på MAF Pump arbetar du med testkörningar och installationer av slamavvattnare, optimering av drift, problemlösning samt förebyggande underhåll och slamavvattnare. Även förebyggande underhåll av pumpar kan förekomma. Arbetet innebär en hel del resande eftersom den största delen av jobbet sker på plats i kundernas lokaler. Du kommer att få vara med och vidareutveckla en redan fungerande serviceverksamhet vilket, förutom själva servicearbetet, innebär uppsökande av nya uppdrag hos kund, uppföljning av utförda arbeten samt ett nära samarbete med våra tekniska säljare och andra medarbetare. En del av jobbet är administrativt då det blir ditt ansvar att planera och dokumentera samt följa upp dina utförda uppdrag med en skriftlig rapport.

Tjänsten är på heltid och baseras på 40-timmars arbetsveckor men arbetstiderna kan variera från vecka till vecka så det krävs att du är flexibel. Du utgår från vår industri- och kontorslokal i Hedemora samt även när det passar från det egna hemmet. Våra kunder finns över hela Sverige så vissa uppdrag kräver övernattning på hotell. Uppskattningsvis kommer du att ha cirka 50–70 resdagar per år. Du kommer att ha tillgång till en fullt utrustad servicebil.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är serviceinriktad, lösningsorienterad, samt van vid att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du blir vår representant hos kunderna och därför är det viktigt för oss att du är en lugn, saklig och trevlig person. Vi lägger stor vikt vid din sociala kompetens. Vi vill att du har en dokumenterad arbetslivserfarenhet på det mekaniska området och ser gärna att du har arbetat några år som exempelvis service- och/eller underhållstekniker. Du bör ha god vana att felsöka och lösa problem. Grundläggande datorkunskaper är ett krav. Erfarenhet från reningsverk är en stor fördel.

Är du rätt person för oss väntar ett spännande jobb med varierande arbetsuppgifter i en händelserik miljö. MAF Pump är ett framgångsrikt företag med goda utvecklingsmöjligheter. Skicka ditt CV och ett personligt brev till jobb@mafpump.se så vi vår veta vad du kan bidra med och varför du vill jobba hos oss. Urval sker löpande.

Sök nu så blir kanske just du vår nya kollega!